Támogatások

 

A projekt az Európai Unió 

támogatásával, az Európai

Regionális Fejlesztési Alap

társfinanszírozásával valósul

meg.

 

GOP-1.3.1-11/A-2012-0085

Intenzív takarmányozási technológiai  rendszer a mezőgazdaság és élelmiszeripar  területén, hazai,  és akár nemzetközi piacon az egyedi termelési eljárások és speciális mezőgazdasági termékek közt jelenet újdonságot.

 

A  projekt  keretében  a komplex takarmányozási technológiai rendszer kialakítása,  a szarvasmarha állomány PI vizes itatása  , valamint  az itatási kísérlet  hatásainak elemzése a cél. A PI vízzel való itatás során az állatok általános egészségi állapotát és a termelésben eltöltött élettartamukat, állategészségügyi és állatjóléti hatásait is kell megfigyelni.  Az állomány teherbíró képességét, stressz-érzékenységét,az immunrendszerre , a sejtekre –szövetekre   gyakorolt hatásának elemzése is a  kitűzött  feladatok közétartozik.

Az egészséges táplálkozás napjainkban kiemelt fontosságú , ezért az  újonnan  bevezetett speciális itatási és takarmányozási technológia  hatását a tejre, mennyiség-és minőség vonatkozásában , és annak beltartalmi értékeire gyakorolt hatásait számszerűsítésének érdekében, külső laboratóriumi szolgáltatók által  folyamatosan történő vizsgálatok alapján  értékelik ki.

 

 

www.ujszechenyiterv.gov.hu

 

 

Közreműködő szervezet neve és elérhetősége:
MAG - Magyar Gazdaságfejlesztési Központ Zrt. 1139 Budapest, Váci út 83.

https://magzrt.hu/